Krafthjulets kväll var minnesvärd, med en festfixad Sporthall som välkomnade över 300 gäster. Årets Gala inledde med pompa och ståt ackompanjerat av trumslagare och två trumpetare, följt av prisutdelning under förrätten. Vinnarna hyllades i kategorier som Årets Digitala Förebild och Årets Unga Företagare och såklart Årets Ludvikaprofil. Efter en välsmakande varmrätt fortsatte prisutdelningen med Årets Prestation och Årets Köpupplevelse.

Senare hyllades Årets Företagare och festen tog fart med Simon Saxx och Duo Jag, som höll stämningen hög till kl. 01.00. Sporthallen pulserade av glädje och musik, och det kändes nästan som om taket skulle lyfta. Ett stort tack till alla samarbetspartners och sponsorer, särskilt till Gammelgårdens Catering för den fantastiska maten.

Foto: Carina Heed

Årets digitala förebild 2023

Lindex

Motivering: Lindex Ludvika har lyckats skapa en personlig och inspirerande Instagramsida trots att de är en del av en större kedja som har tydliga kampanjer och marknadsföringsstrategier. Med sitt färgglada flöde av erbjudanden och inspiration med lättsamma filmklipp, och närvaro i kommentarsfältet har de inte bara lyckats marknadsföra butiken utan även byggt upp genuina relationer med sina följare. 

Genom att låta personalen agera som modeller och även dela med sig av sina favoriter inom mode, kosmetika och trender, skapar de en atmosfär av glädje och vänskap som strålar igenom skärmen. Kanske är det här framgångsreceptet för en digital förebild? Ett Instagramkonto som växt över tid, som både informerar och inspirerar och där de medverkande faktiskt känns lite som kompisar!

Priset delades ut av Unika Ludvika

Årets Nya Företag 2023

M3 Tak & Plåtslageri – Dino Mujovic, Dylan Mujovic

Motivering: Två bröder blir dubbelt så mycket driv. År 2018 startade bröderna Mujovic företaget. Sen dess har det byggt upp en stabil och fin verksamhet, där vi också finner den tredje brodern och 9 anställda. Med Grängesberg i sitt hjärta och utgångspunkt, så sprider de sin yrkesstolthet och kvalitativa arbeten både i Ludvika med även utanför i regionen. Vi ser fram emot att ta del av ert företagande framöver, med ert driv finns inga hinder som inte går att bestiga.

Priset delades ut av Företagarna

Årets Ludvikaprofil 2023

Cartina Karlsson Flink

Motivering: Carina Karlsson Flink är gymnasieläraren med det lilla extra. Efter många år som yrkeslärare på Försäljning- och Serviceprogrammet ser hon sitt jobb som ett kall. Och det märks. Carina drivs av den starka övertygelsen att en individuell relation till varje elev har stor betydelse för att skapa glädje i utbildningen. Carina bygger förtroendefulla band med sina elever, visar en stark tro på deras förmågor och bidrar till att stärka deras självförtroende.

Samtidigt skapar hon tydlighet och förväntningar som inspirerar eleverna till att prestera sitt bästa. Hennes dedikation har belönats med utmärkelser som Årets Yrkeslärare 2023 och hennes elever fortsätter att utmärka sig i handelsrelaterade tävlingar. Tack vare hennes engagemang och stöd i Ung Företagsamhet har hon skapat en naturlig länk mellan skola och näringsliv. Carina är inte bara en lärare, hon formar framtidens entreprenörer och ledare och hennes bidrag till Ludvikas framtid är ovärderlig.

Årets Prestation 2023

Säfsen Resort

Motivering: Natten mellan den första och andra januari inträffar det som inte får hända. En fullbokad anläggning och huvudbyggnaden på Säfsen Resort brinner ner. Ofantligt många känslor blandas med en personal som är fantastiskt lösningsorienterad. Efter bara några timmar finns en ny incheckningsdisk, och trots att släckningsarbetet fortfarande pågår kan verksamheten rulla på, även om ingenting är sig likt. Med ett tydligt ledarskap och övertygelsen om att ingenting är omöjligt har man trots allt gett gäster från hela Norden möjlighet att njuta av en skidsemester i Säfsen. Ett ledarskap väl värt sin nominering.

Årets Köpupplevelse 2023

Globe Bokhandel

Motivering: Globe Bokhandel är inte bara en bokhandel, det är ett besöksmål. Till bokhandeln mitt i  Ludvikas stadskärna kommer nämligen kunder från hela Mellansverige, ibland längre än  så. Att kunden alltid är i fokus märks när man  kliver in i bokhandeln. Innanför dessa väggar finns ett genuint och hjärtligt intresse och engagemang från personalen, som tillsammans besitter närmare 130 års erfarenhet i branschen. Bokhandeln, med ägaren Anders Källgren i spetsen, har satt Ludvika på den litterära kartan och erbjuder ett av landets bredaste sortiment. En framgångssaga helt enkelt!

Årets Företagare 2023

Stefan Carlsson, Ludvika Stadsbud

Motivering: Ludvika Stadsbud grundades år 1945 och drivs sedan 2003 av fjärde generationen, med Stefan Carlsson i spetsen. Den huvudsakliga sysselsättningen består av distribution och transporter, med 50 chaufförer och 40 fordon, och trots att man verkar lite i det dolda syns Ludvika Stadsbuds fordon över hela landet. Stefans sätt att leda företaget och sina anställda bygger på hjärta och värme. Han ser varje person och har genom åren visat att tron på människan är det allra viktigaste. Kärleken till yrket har blivit en livsstil i det lönsamma familjeföretaget, som Stefan metodiskt byggt upp över tid, och idag finns en stabilitet och säkerhet som ger goda förutsättningar för framtida generationer att fortsätta resan.