2022 års Företagsgala inleddes med prisutdelningar redan under minglet. Unika Ludvika delade ut pris till ”Årets digitala förebild” följt av Företagarnas pris till ”Årets Nya Företag” och avslutningsvis ett helt nyinstiftat specialpris ”Årets Hederspris” till person eller verksamhet som betyder något extra för Ludvika kommun.

Galan fortsatte sedan med middag kombinerat med underhållning av Småstadsliv och prisutdelning i de stora kategorierna ”Årets Prestation”, ”Årets Butik” och ”Årets Företagare”. Som avslutning på galan fanns det pianobar med Rickard ”Sigge” Sigvardssson och partydans till DJ Lasse Mix Andersson att avnjuta.

Stort tack till festkommittén, arrangörer, samarbetspartners och övriga partners.

Foto: A Fryxell Photo

Årets digitala förebild 2021

Kurts Husvagnar

Årets Digitala förebild har verkligen hittat nyckeln till framgångsrika sociala medier. Här kombineras försäljning och marknadsföring på ett naturligt sätt, tillsammans med fantastisk service som tydligt känns genom skärmen.

Med professionalism och kunnighet kan man lätt bli ”såld” när man tittar in på dessa sociala kanaler. Här är man etablerad på flera plattformar såsom Facebook, instagram och Youtube. Att man även har kryddat med en del humor gör också att man gärna scrollar vidare i flödet.

Årets Digitala förebild har använt sina sociala kanaler på ett optimalt sätt. Trots att fokus alltid ligger på försäljning, välkomnas vi in i vardagslivet som företagare och alla de satsningar som görs på området. Medryckande och inkluderande i kombination med ett alldeles eget intro sticker ut i mängden och bruset. Här skapas något utöver det vanliga!

Årets Nya Företag 2021

Lotta Lundgren – Easy Living Lägenhetshotell

Lotta Lundgren är en entreprenör med driv. Hon är orädd för nya utmaningar och hon har en positiv anda som lätt smittar av sig.

Med god erfarenhet av företagande från sin uppväxt men också inom familjen, startade hon Easy Living Lägenhetshotell våren 2019.

Men den stora entusiasmen och de stora framtidsplanerna bromsades rejält av Covid -19 ett knappt år senare. Trots motgångar så står hon stadigt i sin verksamhet idag och fast beslutsam om en strålande framtid.

Hennes verksamhet har idag ett snyggt ansikte utåt. Gäster från hela världen finns bland de incheckade. Grått och orange är färgerna på huset som inte går att missa läng riksvägen.

Årets Hederspris 2021

Tom Sakofall – Sakofall Fastigheter

På en relativt kort tid har Tom Sakofall lyckats att göra ett stort avtryck med sitt stora engagemang och sitt brinnande intresse för att skapa och göra gott för sin hemkommun. Vi är glada att hedra Tom Sakofall som den förste att erhålla denna nya prestigefyllda utmärkelse.

Redan 2017 vann Tom priset som Årets ungdomsföretagare i Dalarna med sitt företag NUVIDA AB där man tog fasta på att Tom vågade drömma, att ta tag i sin idé, se affärsmöjligheten och utveckla den fullt ut genom målmedvetenhet och entreprenörskap.

Detta gav Tom den injektion som behövdes för att sen hänge sig åt det han brinner som mest för, nämligen att få skapa bostäder och bostadsområden i olika stilar som ska passa in i den miljö som de byggs i. Det är inte bara Ludvika som får glädjas åt hans kreativitet och skapande utan även flera av grannkommunerna i Dalarna. Framtiden får utvisa hur gränserna kommer att tänjas. Tom vill inte se några problem i sina projekt utan bara möjligheter vilket gör honom till en positiv och värdig mottagare av Hederspriset 2021 i Ludvika Kommun.

Årets Prestation 2021

Magnus och Sofie Pepulis, Ludvika Stadshotell

Ludvika Stadshotell togs över av Magnus och Sofie Pepulis strax innan pandemin påverkade hela verksamheten med minskad beläggning. Båda två bestämde sig för att tänka positivt och gjorde snabbt ett val att själva utföra en helrenovering av det gamla hotellet, från huvudentrén till samtliga rum. Sofie har dessutom designat varje rum med en unik känsla. Man ska känna att man kommer hem, är hennes motto. Idag är det ett högklassigt frukosthotell som lockar besökare från när och fjärran.

Årets Butik 2021

Life Ludvika

Life-butiken i Ludvika drivs av Sussi och Johanna Sakofall. De valde mitt under rådande pandemi att satsa på en nästan dubbelt så stor lokal för sin Life-butik med skön miljö i gallerians bästa läge. Slutresultatet blev Sveriges största Life-butik till ytan. Kundunderlaget har breddats efter att man varit lyhörda för vad som efterfrågas. Utöver sitt ordinarie sortiment finns nu bl.a. lokala ägg, lokalt tillverkad choklad och även försäljning av tåg & bussbiljetter. Att båda brinner för det lokala går inte att ta miste på, både vad gäller service och varor.

Årets Företagare 2021

Mathias Engh, Engh Mek AB

Mathias Engh startade 2010 sitt företag Engh Mek som idag har ca 40 fast anställda och ca 10 inhyrda. Under 2021 flyttade man in i nya toppmoderna lokaler.

Verksamheten är inriktad på förebyggande underhåll, svetsning, service och reparationer mot stora kunder som SSAB,
Metso-Outotec, HITACHI, ABB, Marabou, Spendrups m.fl. Med de flesta avtalen krävs att man är kvalitets-och miljöcertifierade. Man satsar ständigt på utbildning av sin personal och man har utvecklat en APP för bl.a. tidsredovisning, affärssystem och riskanalyser vilket enkelt möjliggör löpande statistik.