Krafthjulet inleddes med pompa och ståt när trumslagarna slog igång kvällen och blev startskottet för hela galan. Därefter tog kvällens konferencier Rickard Olsson över och hälsade alla gäster välkomna. Den första prisutdelningen ägde rum i foajén där Unika Ludvika delade ut pris till ”Årets Digitala Förebild” följt av Företagarnas Pris ”Årets Nya Företag” och därefter galans eget pris ”Årets Ludvikaprofil”.

I festsalen följde en trerätters middag komponerad av Värdshuset Stopet. Under middagen delades priser ut i de tre huvudkategorierna ”Årets Prestation”, ”Årets Köpupplevelse” och ”Årets Företagare”. Prisregnet blandades med underhållning av tidigare idolvinnaren Martin Almgren som även avslutade middagen med show med tillhörande band.

Kvällen avslutades med dans och riktig härlig stämning när Sveriges Minsta Coverband höll gästerna varma på dansgolvet. Festkommittén och arrangörer vill rikta ett stort varmt tack till samarbetspartners och sponsorer som har varit med och möjliggjort Krafthjulet.

Foto: Carina Heed

Årets digitala förebild 2022

Din Elon

Din Elon i Ludvika lämnar avtryck i flödet och har specialiserat sig på riktig underhållning.

Ett aktivt, mångsidigt och inspirerande sätt att jobba med sina sociala medier resulterade i att Din Elon i Ludvika nu samordnar företagets samtliga 12 butikers sociala kanaler. Det finns en röd tråd genom marknadsföringen gällande hela företaget, där grunden läggs i butiken i Ludvika.

För att belysa nyheter och informera om varor i butiken möts man nästan alltid av ett välbekant ansikte. Det personliga skapar förtroende och förtroendet ger nöjda kunder. Men Din Elon nöjer sig inte där. För att uppmärksamma kampanjer, högsäsonger och happenings i butiken, tar de orädda klivet utanför boxen och jobbar hårt med livliga filmklipp, sketcher och humorserier i rörlig bild. Det lyser genom skärmen att det här gänget drivs av en stor portion humor, att just glädjen och skratten är det som ligger till grund för skapandet och utförandet.
Ett gott skratt förlänger livet… och köplusten!
Grattis Din Elon!

Priset delades ut av Unika Ludvika

Årets Nya Företag 2022

Mindu Sweden

Mindu Sweden AB startade sommaren år 2020. Ägs av Johannes Lundberg och Elias Fältskog. Företaget riktar sig mot processindustrin, gruvindustri, industriservice, underhåll, montage och tillverkning mm samt tunga montage i krävande miljöer – med verksamhet i Norden men även internationellt. Mindu Sweden AB är ett ungt, expansivt och kompetent företag med stor erfarenhet. Idag finns uppdrag med stora aktörer inom branschen som tex LKAB och uppdragen ökar kontinuerligt. Man har sedan starten lyckats bygga ett starkt bolag som får förtroende från stora uppdragsgivare och man visar god lönsamhet.

Priset delades ut av Företagarna

Årets Ludvikaprofil 2022

Jan ”Janne” Norrgo

Jan ”Janne” Norrgo är ett välbekant ansikte i Ludvika. Föreningslivet har länge varit en stor del av Jannes liv och idag är han en minst sagt väletablerad föreningsmänniska, med lång historia och goda recensioner.

Janne är aktiv i flertalet organisationer och föreningar i kommunen, men hjärtat klappar starkast för Lions. Redan 1966 gick Janne med i Lions Club Ludvika och har sedan dess varit föreningen trogen. Med ett genuint intresse för människor deltar Janne med glädje i de aktiviteter som anordnas och har genom åren synts i otaliga sammanhang. Detta har gjort honom igenkänd över generationer.
Janne beskrivs som en medmänniska, en hjälpande hand och en god vän. Både föreningskamrater och medborgare kan intyga att Janne är en person att räkna med. Att säga ja och se möjligheten, att sätta sin omgivning i första rum och att med glädje hjälpa andra kännetecknar Jannes engagemang.

Årets Ludvikaprofil är en genuin föreningsmänniska med hjärtat på rätta stället, som hjälper andra med självklarhet, utan att förvänta sig någonting tillbaka. Janne har beskrivits som ”alla föreningars drömmedlem” och är en sann förebild. Föreningslivet har blivit en livsstil och det är inte för intet, som Lions President kallar Janne för självaste ”Mr. Lions”.

Priset delades ut av Ludvika Kommun, Företagarna, Unika Ludvika, Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar Bank

 

Årets Prestation 2022

Ludvika Djurbutik

2008 startade Barndomsvännerna Camilla och Susanna Ludvika Djurbutik, men deras karriärer i branschen startades långt tidigare. Efter femton år med sin butik fortsätter de att leverera trots stenhård konkurrens mot stora kedjor och står starka kvar i vår kommun. Ludvika Djurbutik utvecklas ständigt tack vare lyhörda ägare som följer marknadens behov och som inte är rädda för att utveckla nya produkter eller tjänster.

Idag är Ludvika Djurbutik den enda butiken i Dalarna med försäljning av smådjur och fiskar och ökar därmed upptagningsområdet med kunder långt utanför kommunens gränser. I samverkan med skolor bidrar de till återväxten inom bristyrken som bland annat trimning av djur. Tillsammans med sina anställda har Ludvika Djurbutik blivit djurens bästa vänner och erbjuder en bredd som på många sätt är unik för branschen idag.

Camilla och Susanna tillgodoser tillsammans med sin personalstyrka djurens och kundens behov med värdskap, kunskap och ett genuint intresse, vilket ger nöjda kunder från hela Dalarna. Ett vinnande koncept, helt enkelt.

Priset delades ut av Ludvika Kommun, Företagarna, Unika Ludvika, Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar Bank

 

Årets Köpupplevelse

Gamla Brukskontoret

I slutet av 2021 öppnades det Gamla Bruks-kontoret upp som bageri, konditori och café. Den anrika byggnaden byggdes en gång i tiden som kontor åt Nyhammars bruk.

Caféet i den idylliska miljön, drivs av Familjen Surtmann, som tog ett gemensamt beslut att lämna Stockholm, för det lugna livet på landet. Här har de varsamt renoverat fastigheten i tidstypisk karaktär och dottern Johanna har lärt hela familjen att baka, med fokus på kvalitet. Allt som serveras bakas från grunden med lokala och hållbara råvaror.

Besöket är en upplevelse i sig med hemtrevlig och smakfull inredning som blandas upp med fantastisk service.
Att de dessutom brinner för att bevara historien kring såväl bruket som bygden, har gjort Gamla Brukskontoret till en mötesplats för hela Ludvika. Karin, Micke och Johanna Surtmann har bara bott i Nyhammar i 2,5 år, men har med sin gästvänlighet gjort sig vän med de flesta gäster och bybor. Ett besök här är som att komma hem till en god vän, för att sedan belåtas av god förtäring och känslan är en vilja att snart komma åter.

Priset delades ut av Ludvika Kommun, Företagarna, Unika Ludvika, Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar Bank

 

Årets Företagare 2022

Rose-Marie Engström & Mattias Ericson – Dalacc by EE

Genom att väva samman sitt digitala koncept med kompetenta medarbetare, vid en väl-tajmad tidpunkt, har Rose-Marie Engström och Mattias Ericson lyckats med konststycket att växa både snabbt och med stor kvalitet.

Det var i oktober 2020 de tidigare kollegorna Rosie och Mattias öppnade dörrarna till sitt gemensamma bolag, Dalacc by EE, en lokal revision- och redovisningsbyrå. Två och ett halvt år senare, visar det sig att affärsidén var precis vad Ludvika behövde. Dalacc by EE har tagit vara på den lokala marknaden och har idag 300 kunder och åtta anställda. Här klappar hjärtat för det lokala och med kunskap, enkelhet och engagemang höjer de kompetensen hos små och medelstora företag både i, och utanför kommunens gränser.

Med ny teknik anpassar de och effektiviserar företaget till godo för både hållbarhet, tillväxt och kvalitet. Bolaget visar lysande siffror och framtiden ser ljus ut för Rosie och Mattias när Dalacc fortsätter övertyga nya kunder att ta steget in i den digitala världen. Lokalproducerad enkelhet när den är som bäst!

Priset delades ut av Ludvika Kommun, Företagarna, Unika Ludvika, Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar Bank